Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Medewerkers Oxfam over de schreef op Haïti

09-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oxfam novib logo 930 520
Medewerkers van de organisatie Oxfam zouden tijdens een missie in Haïti in 2010 en 2011 seksfeesten hebben gehad met (minderjarige) prostituees.

Humanitaire missie Haïti

De seksfeesten waren tijdens een humanitaire missie na de aardbeving in 2010, die meer dan 220.000 levens eiste. Ze werden gehouden in woningen die door de hulporganisatie werden betaald. Enkele leidinggevenden zouden jonge prostituees betaald hebben, waarvan sommigen mogelijk zelfs tussen de 14 en 16 jaar waren.

Ontkent doofpot

Oxfam ontkent dat het geprobeerd heeft de zaak in de doofpot te stoppen. "Zodra de beschuldigingen ons bereikten, zijn we een onderzoek begonnen", staat in een verklaring. "Vervolgens zijn maatregelen genomen, waarover we het publiek hebben geïnformeerd." De organisatie benadrukt dat er geen bewijs is voor de geruchten dat er minderjarige prostituees in het spel waren. 

Intern onderzoek

De organisatie opende in 2011 een intern onderzoek, die 'een cultuur van straffeloosheid' bij de werknemers aan het licht heeft gebracht. Het rapport sluit niet uit dat "er minderjarigen onder de prostituees waren". NOS / AD / THE TIMES

Meer over:

oxfam, doofpot, haïti
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!