Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

McDonald's stopt met verkoop Heinz-sausjes

26-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ketchup-heinz.jpg
McDonald's gaat stoppen met de verkoop van Heinz-sausjes. De hamburgerketen met wereldwijd meer dan 34.000 restaurants haalt de producten van Heinz uit het assortiment, omdat Heinz sinds kort wordt geleid door Bernardo Hees, de voormalige topman van hamburgerrivaal Burger King.
Wijzigingen management
,,Als gevolg van de recente wijzigingen in het management bij Heinz hebben we besloten om op termijn over te stappen naar andere aanbieders", stelt McDonald's in een verklaring. ,,We hebben met Heinz gesproken en zijn van plan om er samen voor te zorgen dat de overgang ordelijk verloopt.''
McDonald's was een grote klant van Heinz. Meer dan 40 jaar gebruikte de hamburgerketen sauzen als ketchup en andere producten van het concern.
Burger King
Heinz wil niet reageren op de bekendmaking. De fabrikant van onder meer ketchup levert ook al lange tijd aan Burger King.
Voor de Nederlandse markt heeft de beslissing van McDonald's nauwelijks effect. ,,Al jaren betrekken wij de ketchup van de Duitse leverancier Develey. Van Heinz nemen we alleen jamcupjes, Karvan Cevitam-siroop en wat sauzen af. Dat stopt aan het einde van dit jaar'', zei een woordvoerster. ANP

Meer over:

heinz, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!