Kassa

McDonalds stelt mobiel betalen op de proef

  •  
21-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
McDonalds_02.jpg
Bij dertig Franse vestigingen van het McDonalds concern kunnen bezoekers binnenkort betalen met hun mobiele telefoon. Voor de proef zal een speciale McDonalds app worden ontwikkeld en de betalingen zullen via Paypal plaatsvinden.
De bedoeling van het experiment is om met de nieuwe betalingstechnologie de wachttijden bij de kassa te verkorten. De bezoekers kunnen voor aanvang bij het restaurant met hun smartphone al bestellen en betalen, waarna zij de bestelling kunnen ophalen in een aparte rij.
Hoewel PayPal eerder al contracten sloot met Amerikaanse concerns als Home Depot en Office Depot, is McDonalds een belangrijke klant voor PayPal. Als de proef met de mobiele betalingen succesvol verloopt, zal PayPal binnenkort toegang krijgen tot 30.000 vestigingen van McDonalds. De druk om mee te kunnen doen met andere aanbieders van mobiele betalingstechnologieën ligt hoog, met concurrenten als het Zweedse Izettle of het jonge Amerikaanse bedrijf Square. Met laatstgenoemde sloot Starbucks begin augustus een overeenkomst om het betalingssysteem van Square in te voeren.
Mobiel betalen maakt een enorme toevlucht. Verwacht wordt dat er binnen twee jaar in meerdere winkelketens online betaald zal kunnen worden. Naar verwachting is het vanaf 2013 ook in Nederland mogelijk om mobiel te betalen met PayPal.
Emerce.nl/Internetkassa.nu/Imagzin.nl/Overonlinebetalen.nl/Bright.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!