Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

McDonald's maakt de meest misleidende reclame

14-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
195x90_liegebeestlogo.jpg
Met de Liegebeest Verkiezing vraagt Wakker Dier ook dit jaar weer aandacht voor misleidende reclames en verpakkingen waarbij dieren betrokken zijn. Vanavond is de winnaar van de Liegebeest Verkiezing in Kassa bekend gemaakt. 
Dit zijn de vier genomineerde producten voor 2013:
FrieslandCampina melk
Dit is het zuivelsprookje van FrieslandCampina . Volgens Wakker Dier komen nog lang niet alle koeien van FrieslandCampina buiten, dus dit melksprookje gaat niet altijd op.
Paling
Volgens het Duurzaam Paling Fonds draagt de aankoop van hun palingfilet bij aan duurzaam palingbeheer. Ondanks Dupan blijft paling een bedreigde diersoort  en hoort hij dus niet op je bord te liggen.
McNuggets van McDonald's
McDonald's is tegenwoordig 'eerlijk'. Dat de kipnuggets (en alle andere producten met kip) van plofkip zijn, vermeldt McDonald's niet meldt Wakker Dier.
Arla Natura kaas
Kaas van Arla Natura is 100% natuurlijk en wordt gemaakt van melk uit Denemarken. Alleen komt daar 70% van de koeien nooit buiten zegt Wakker Dier. Niet erg 'natuurlijk'.
Winnaar
Fastfoodgigant McDonald's is verkozen tot Liegebeest van 2013. FrieslandCampina eindigt op twee, het Duurzame Paling Fonds op drie en Arla Natura sluit de hekken als vierde. Deze jaarlijkse prijs van stichting Wakker Dier voor de meest misleidende reclame werd zaterdag in de studio uitgereikt.
Reacties
De reactie van FrieslandCampina is hier te lezen. De reactie van McDonald's is hier te lezen. Arla was niet bereikbaar voor commentaar.
Dupan, Duurzaam Paling Fonds, reageert als volgt: "Wakker Dier is slecht voorgelicht. Onze Stichting zet met steun van Europa, Den Haag en het Duurzaam Paling Fonds jaarlijks vele miljoenen palingen uit in Nederland. Daarmee hebben wij een groot draagvlak voor onze duurzaamheidsaanpak. Paling eten mag gewoon. De keuze voor de consument is met of zonder bijdrage aan Duurzaam Paling Fonds."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!