Kassa

McDonald's beknibbelt op frietjes

27-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
mcdonalds_mcdonald_s_macdonalds_macdonald_s_03.jpeg
Fastfoodketen McDonald's neemt zijn Happy Meals, speciale maaltijden voor kinderen, in de VS op de schop. De hoeveelheid frietjes bij zo'n menu wordt ruimschoots gehalveerd en er zitten in de toekomst altijd appels bij. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
McDonald's is tot deze stap gekomen onder druk van consumentenorganisaties, die willen dat de zeer populaire snacks van de keten minder ongezond worden.
Nieuwe samenstelling
Vanaf september moeten de maaltijden een nieuwe samenstelling hebben. In het eerste kwartaal van 2012 zijn alle 14.000 Amerikaanse vestigingen aan de Happy Meal met appels. Daar zit standaard ook nog half bekertje gepeld fruit bij. ,,We richten ons blik meer op de hoeveelheden en op hoe we hoe we meer producten zoals fruit, groente en granen kunnen introduceren'', zei Cindy Goody, bij McDonald's verantwoordelijk voor het voedsel.
Minder sodium
's Werelds grootste hamburgerketen zei verder ook de hoeveelheden sodium, toegevoegde suikers, verzadigde vetten en calorieën over de hele linie na verloop van tijd aan te passen.
Minder frietjes
Een zakje frietjes bij het Happy Meal weegt voortaan 1,1 ounces (1 ounce is 28,35 gram) in plaats van 2,4 ounces en dat komt volgens McDonald's neer op ongeveer 100 calorieën. De prijzen van de menu's blijven gelijk en de speeltjes die erbij zitten, blijven ook. Die verklaring van McDonald's komt niet lang, nadat onder meer een rechtbank in San Francisco zich ervoor had uitgesproken om het uitdelen van speeltjes bij 'ongezonde restaurants' aan banden wil leggen.
600 calorieën
Een Happy Meal telt in de toekomst in zijn geheel ruim onder de 600 calorieën, een vermindering van ongeveer 20 procent.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!