Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mazelenvirus blijkt gevaarlijker dan vermoed

01-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mazelen virus 1127
Uit nieuw Nederlands onderzoek blijkt dat het mazelenvirus 'geheugencellen' van het immuunsysteem aantast, meldt RTL Nieuws. Hierdoor zijn patiënten soms jaren na infectie vatbaarder voor andere ziektes.
Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Amsterdam UMC en het Wellcome Sanger Instute in Cambridge op basis van bloedmonsters van 77 kinderen die niet waren gevaccineerd en het virus kregen.

Wissen van 'geheugencellen'

Uit de resultaten, die in het wetenschappelijke tijdschrift Science zijn gepubliceerd, blijkt dat het mazelenvirus elf tot 73 procent van de antistoffen in het lichaam wegvaagt. Daarmee heeft het virus zeer grote invloed op het immuunsysteem. Met name de 'geheugencellen', die het lichaam aanmaakt na een infectie en later opnieuw gebruikt om nieuwe infectie te lijf te gaan, worden gewist. Doordat deze cellen gedeeltelijk worden gewist, kan het lichaam ziektes minder goed bestrijden.
Bron: RTL Nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!