Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Maximale kredietvergoeding voor flitslening

25-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4241223.jpg
Voor korte leningen geldt vanaf volgend jaar ook een maximale kredietvergoeding van 16 procent. Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dat woensdag in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Bij zogenoemde flitsleningen gaat het om kredieten die hooguit een maand worden verstrekt.
In ons land zijn zes aanbieders van flitskredieten actief, die samen ongeveer 25.000 leningen via internet of sms verstrekken. De gemiddelde leensom is rond 230 euro. Er worden soms heel hoge rentepercentages voor gevraagd.
Vorige week maakte Bos al bekend dat de korte leningen vanaf volgend jaar ook onder strenge toezichtsregels vallen. Daarmee vallen straks alle consumentenkredieten, ongeacht hun looptijd, onder financieel toezicht. Er gelden dan strenge regels voor onder meer reclame, informatieverstrekking en beoordeling van de kredietwaardigheid.
Bos vreest dat een deel van de aanvragers een flitslening wil hebben, omdat zij via andere wegen niet meer aan geld kunnen komen. Om te voorkomen dat ze verder in financiële problemen raken, wil Bos de kredietvergoeding beperkt houden. Als alleen naar de bedrijfsvoering van de aanbieders gekeken zou worden, zouden namelijk rentepercentages van 600 procent gevraagd moeten worden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!