Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mattel roept speelgoed en kinderstoelen terug

01-10-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
mattel_autootjes_groot.jpg
Mattel roept kinderspeelgoed met opblaasbare ballen en speelgoedauto's terug. Daarnaast roept Mattel ook nog een aantal kinderstoelen terug.
Speelgoed met opblaasbare ballen
De terughaalactie geldt voor de volgende typen kinderspeelgoed met opblaasbare ballen. De ventielklep van de opblaasbare bal van het speelgoed kan losraken en verstikkingsgevaar opleveren voor kleine kinderen.:
  • 73408 - The Baby Playzone Crawl & Cruise Playground
  • B2408 - Baby Playzone Crawl & Slide Arcade
  • C3068 - Ocean Wonders Kick & Crawl Aquarium
  • H8094 - Ocean Wonders Kick & Crawl Aquarium Andere Fisher-Price producten met opblaasbare ballen vallen niet onder de terugroepactie.
Andere Fisher-Price producten met opblaasbare ballen vallen niet onder de terugroepactie.
Als u speelgoed hebt met productnummer 73408, B2408 of C3068, dan geldt deze terughaalactie voor u. Als u speelgoed heeft van het type H8094 dan moet u het vierde getal van de datumcode controleren. Als dit getal een 7 of lager is dan geldt deze terughaalactie wèl voor u.
Speelgoedautootjes
Mattel roept ook een aantal paarse en groene Wheelies autootjes van de Little People Wheelies Stand 'n Play Rampway met productnummer T5095 terug. De reden voor deze terughaalactie is dat in sommige gevallen de wieltjes van de auto's los kunnen raken. Deze kleine onderdelen kunnen verstikkingsgevaar opleveren voor kleine kinderen. De terughaalactie geldt alleen voor de groene en paarse autootjes met de tekst 'Mexico', en zonder gele stip op de onderkant. Alle andere Wheelies vallen niet onder de terughaalactie, zoals die met een gele stip of met de tekst 'China' op de onderkant, evenals andere onderdelen van de Little People Wheelies Stand 'n Play Rampway.
Als u speelgoed heeft dat onder deze terughaalacties valt, houdt u het speelgoed dan direct buiten bereik van kleine kinderen.
Kinderstoelen
Naast bovengenoemd speelgoed roept Mattel ook een aantal kinderstoelen van de typen Healthy Care en Close to Me (productnummers C6412 of J7742) terug. De terughaalactie betreft alleen de kinderstoelen waarbij de vergrendelingspennen voor het eetblad in de achterpoten verwerkt zijn. Als een kind op of tegen deze achterpoten valt dan kan het snijwonden oplopen. De terughaalactie geldt alleen voor de Healthy Care & Close to Me kinderstoelen met typenummers C6412 of J7742, en alleen voor kinderstoelen met vergrendelingspennen. Kinderstoelen met andere typenummers of waarbij de vergrendelingspennen anders verwerkt zijn, vallen niet onder deze terughaalactie.
Als u een kinderstoel heeft die wel onder de terughaalactie valt, dan wordt u verzocht direct het gebruik van de kinderstoel te staken.
Meer informatie
Voor verdere informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Mattel op telefoonnummer 0800 - 262 8835 (gratis). Ook kunt u hier meer informatie vinden: http://www.safety.mattel-online.com/netherlands.htm
Bron: Productwaarschuwing.nl

Meer over:

mattel, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!