Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Mars overstelpt met vragen na terugroepactie

24 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Mars-bar
Snoepproducent Mars wordt overstelpt met vragen over onveilige repen nadat het bedrijf dinsdag miljoenen producten terugriep vanwege de mogelijke aanwezigheid van plastic in de chocoladerepen. "Klanten willen vooral weten 'is mijn product een risicoproduct?" en "Wat moet ik doen als dat zo is?"
"Dan vertellen we ze dat ze de repen naar ons moeten sturen'', aldus een woordvoerder. Om de vele vragen te kunnen beantwoorden, zijn extra medewerkers ingezet. Dat blijft zo zolang het nodig is, laat het bedrijf weten. De repen waar mogelijk plastic in zit, waren verspreid naar 55 landen. Buiten Nederland gaat het echter vooral om luchthavens en zijn de repen veiliggesteld, laat de woordvoerder weten.
Als Mars de repen, waaronder Marsen en Snickers, terugkrijgt worden ze vernietigd. ,"Veel mensen vinden dat zonde. Maar we hebben geen mogelijkheid om per reep te bepalen of die veilig is.'' Wat de kosten van de terugroepactie zijn, weet Mars nog niet. "Daar zijn we niet mee bezig.''
Lees hier welke SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS en MINI MIX zijn teruggeroepen door Mars.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!