Kassa

Marktplaats vol met ongewenste sintcadeaus

06-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cadeaus kerst sinterklaas 930x520
Marktplaats staat vol met sinterklaaspresentjes die niet in de smaak zijn gevallen. Vooral navigatiesystemen, auto-opladers voor smartphones, ondergoed en lingerie stonden een dag later al op de website.

Opvallende stijging

Volgens de advertentieportal steeg het aanbod van Nederlandstalige cd's en reisgidsen dit jaar opvallend veel. Bij cd's steeg het aantal advertenties 28 procent. De Sint vergiste zich vooral in smartlappen en Nederlandstalige popmuziek. Het aanbod van reisgidsen op Marktplaats nam met 19 procent toe.
Vorig jaar steeg juist het aantal advertenties van computergames, dameskleding, boeken en herensokken na pakjesavond. ,,Daar zien we dit jaar geen opvallende stijging. Het is niet meer dan normaal'', zegt een woordvoerster van de advertentieportal. Niet nieuw in de lijst is het stijgende aanbod aan mutsen, sjaals handschoenen en dvd's.
Marktplaats denkt dat we de cadeaus aanbieden op de website omdat we niet altijd het bonnetje bij een cadeau krijgen. ,,We willen niet ondankbaar overkomen'', zegt een woordvoerster.

Bol.com

Bij online webshop Bol.com valt de stroom aan retourzendingen mee. ,,Het is nu nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar we zien dat het percentage retourzendingen niet hoger ligt rond de feestdagen dan op andere dagen'', aldus een woordvoerster. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!