Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Marktplaats staat vol juichpakken

09-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oranje.jpg
De WK-koorts begint op Marktplaats ook zichtbaar te worden. De afgelopen week werden dagelijks gemiddeld 40 procent meer Oranjeartikelen aangeboden dan normaal. Vooral de juichpakken van Roy Donders doen het goed, weet een woordvoerster van de website.
Zoeken naar oranje pakken
Dagelijks wordt volgens haar zo'n 15.000 keer gezocht naar de oranje pakken, die inmiddels niet meer verkrijgbaar zijn bij supermarktketen Jumbo. Op 28 mei werden maar liefst 700 nieuwe advertenties geplaatst met de outfit van de 'stylist van het zuiden'. In de afgelopen week kwamen er per dag nog eens gemiddeld 300 bij.
De huidige editie van het Bavariajurkje scoort dit jaar minder dan bij het vorige EK en WK. Momenteel worden dagelijks gemiddeld 50 nieuwe advertenties geplaatst met het jurkje.
Aanbod later op gang
Het aanbod van Oranjespullen komt volgens Marktplaats later op gang dan normaal. Momenteel komen er dagelijks zo'n 500 nieuwe WK-advertenties bij. In 2010 waren rond deze tijd 20 procent meer voetbalgerelateerde advertenties te vinden en in 2012 lag het aantal zelfs 40 procent hoger. De piek lag 2 jaar geleden echter wel dichter op het begin van het EK voetbal, benadrukt de zegsvrouw. Normaal gesproken worden volgens haar dagelijks zo'n 1000 nieuwe advertenties geplaatst met het woord oranje in de titel, zoals een oranje auto of vaas. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!