NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Marktplaats haalt advertenties met exotische planten en dieren offline

23 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
vogel exotisch
Marktplaats heeft woensdag vier advertenties verwijderd waarin in Nederland verboden exotische plant- en diersoorten werden aangeboden. Dit gebeurde na herhaaldelijke berichtgeving van de organisatie Stop Invasieve Exoten.
De plant- en diersoorten staan op de zogeheten EU-lijst van Invasieve Uitheemse Soorten. Onder meer zonnebaarzen, geelwangschilpadden en de plant mammoetblad zijn op de lijst te vinden. Een woordvoerder van Marktplaats geeft aan op 6 oktober melding van de organisatie Stop Invasieve Exoten te hebben gehad voor twee van de vier advertenties. Ook meldt de woordvoerder dat Marktplaats zal onderzoeken waarom het zo lang heeft geduurd voor de advertenties offline zijn gehaald.
Stop Invasie Exoten zegt verbaasd te zijn over de reactie van Marktplaats. Volgens de organisatie hebben zij na hun meldingen niets gehoord van de website. ANP

Meer over:

, , , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!