Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Markt voor slimme apparaten voor in huis flink gegroeid

22-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
slimme toepassing smart device google home 1127

De Nederlandse markt voor 'slimme' thuistoepassingen, zoals slimme verlichting, speakers en beveiliging, is in het afgelopen jaar fors gegroeid. Er was een groei van 400 miljoen euro vergeleken met 2019. Dat komt volgens marktonderzoeker Multiscope neer op een stijging van 18 procent.

Gebaseerd op het onderzoek van Multiscope onder ruim 5200 Nederlanders hebben de Nederlandse huishoudens voor 2,9 miljard euro aan slimme producten in huis. In de meeste gevallen bezitten mensen slimme verlichting of schakelaars, gevolgd door speakers. De helft van de huishoudens bezit nu één of meerdere slimme toepassingen.

Vooral slimme verlichting populair onder Nederlandse huishoudens

In 2020 bezat nog 42 procent van de huishoudens 'smart devices' en in 2018 was dit nog 36 procent. Vooral het bezit van slimme verlichting is volgens de marktonderzoeker hard gestegen. Vorig jaar had nog 21 procent van de huishoudens zo'n product. Nu ligt dit op 27 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!