Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Marathonschaatsers op natuurijs in Noordlaren

15-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_schaatsen_01.jpg
In het Groningse Noordlaren wordt dinsdagavond de eerste marathon op natuurijs van dit jaar gehouden. Het ijs op de speciaal geprepareerde baan is volgens de schaatsbond KNSB dik genoeg. De dames starten om half zeven, de heren een uur later, rond half acht.
De ijsvereniging De Hondsrug was de concurrentie uit Drenthe (Veenoord) en Overijssel (Gramsbergen en Haaksbergen) te snel af. De KNSB gaf maandagmiddag het groene licht na een inspectie van het ijs in Noordlaren. Dat moet minimaal 3 centimeter dik zijn voor een marathon. De ijsverenigingen uit de vier plaatsen strijden er elk jaar om wie als eerste een marathon op natuurijs mag organiseren. Ook vorig jaar had Noordlaren de primeur. De marathon werd toen op de laatste dag van januari verreden. De meeste toprijders deden in 2012 niet mee, omdat zij zich toen richtten op het Open NK in Emmen en de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee, die rond dezelfde tijd werden gehouden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!