Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Mansveld: EU-reisplanner spoor goed plan

16 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
treinrails_snel_31.jpg
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) vindt het een goed idee om een Europese reisplanner in het leven te roepen. Daarvoor moeten de Europese spoorwegmaatschappijen dan wel hun reisinformatie openstellen zodat bedrijven een reisapp kunnen maken.
Advies geven
Nederland heeft die stap al gezet, zei Mansveld dinsdag in een overleg met de Tweede Kamer. Doordat vervoerders als NS en Connexxion hun gegevens beschikbaar stellen, kan de reisplanner 9292ov.nl goede adviezen geven. Mansveld zou het heel logisch vinden als er ook een EU-reisplanner komt, zei ze tegen D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven, die daarvoor pleitte.
'Voortouw nemen'
Volgens Van Veldhoven moet de Europese Commissie het voortouw nemen door samen met de Europese vervoerders te spreken over het openstellen van de reisinformatie. Nu zijn er nog geen goede Europese reisplanners, omdat de reisinformatie niet beschikbaar is voor ondernemers die ermee aan de slag willen, aldus het Kamerlid. Volgens haar is het lastig om een reis naar het buitenland te plannen, omdat de websites ingewikkeld zijn en het gebruikersgemak laag. ,,Een Europese reisplanner maakt internationaal reizen met de trein toegankelijker en klantvriendelijker'', aldus Van Veldhoven. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar