Kassa

Manifest tegen homodiscriminatie op school

12-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_07.jpg
Er komt meer aandacht voor homodiscriminatie op alle scholen in Rotterdam en omgeving. Daarvoor tekent de Rotterdamse wethouder Korrie Louwes van participatie het manifest De Rotterdamse School - een veilige haven voor iedereen.
Het manifest is niet alleen erkenning van de problemen voor homoseksuelen, maar ook voor lesbiennes, biseksuelen en transgenders op scholen in Rotterdam en omgeving. ,,Daarbij gaat het in de eerste plaats om de veiligheid die scholen moeten bieden aan deze groepen door open te staan voor seksuele diversiteit. Daarnaast moeten scholen ook actief ondersteuning bieden’’, aldus de opstellers van het manifest.Meer aandacht voor onderwerpHet onderwijsmanifest is opgesteld door verscheidene Rotterdamse organisaties en een groep betrokkenen die direct te maken hebben met onderwijs en discriminatie in de stad. Louwes gaat voor de ondertekening op 26 maart naar vmbo Slinge Zuid. Daar opent zij ook een nieuwe website waar scholen die aandacht willen besteden aan seksuele diversiteit, steun en informatie kunnen vinden.
Pesten aanpakken
,,Nog altijd voelen homojongeren zich te vaak onveilig op school, als gevolg van pesten, uitsluiting en gebrekkige ondersteuning. Vanuit het COC en MOVISIE, kenniscentrum voor sociale vraagstukken, werd onlangs gepleit voor aandacht voor anti-homopesten binnen de anti-pestaanpak’’, aldus de opstellers. Sinds 2012 zijn scholen verplicht aandacht te besteden aan seksuele gerichtheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!