Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Manifest om dreigend verlies van huisartsen op platteland

15-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
stethoscoop dokter arts 1127

De positie van huisartsen in kleine dorpen staat onder druk. Met name bij de apotheekhoudende huisartsen. Daarom presenteren o.a. de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Nederlandse Vereniging van Kleine Kernen en ouderenorganisaties ANBO en KBO-PCOB vandaag een manifest. Ze willen dat het kabinet ingrijpt, meldt het AD

Vooral huisartsen op het platteland dreigen te verdwijnen. Dit komt door de groeiende macht van zorgverzekeraars en gebrek aan opvolgers. Huisartsen verlenen vaak niet alleen huisartsenzorg, maar verzorgen ook vaak de medicijnen voor hun patiënten. Het gebeurt nu steeds vaker dat deze medicijnen worden gedistribueerd door zorgverzekeraars om kosten te besparen. De apotheekhoudende huisartsen verliezen daarom steeds meer omzet. 

Manifest

In het manifest wordt gevraagd naar de toekomstbestendige visie van de politiek op o.a. een uniform inkoopbeleid van farmaceutische zorg voor apotheekhoudende huisartsen met minder regeldruk en om een minder sterk economisch dwingend karakter van contracten voor apotheekhoudend huisartsen.

Bron: AD

Meer over:

huisarts, ad, manifest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!