Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Man onnodig prostaat kwijt na verwisseling

6 mei 2013
  •  
leestijd 1 minuut
ziekenhuis_gang_36.jpg
Opnieuw is een gezonde man zijn prostaat kwijt door een fout van een ziekenhuis, zo schrijft het AD maandag. Het Diaconessenhuis in Leiden verwisselde weefsel van twee mannen met dezelfde achternaam. De 64-jarige man is nu incontinent en impotent, terwijl zijn naamgenoot nog steeds kanker blijkt te hebben.
'Structureel iets mis'
De onnodige operatie vond afgelopen december plaats, een paar maanden nadat het AD berichtte over eenzelfde fout in het Haagse Bronovo Ziekenhuis. ,,Er lijkt structureel iets mis te zijn'', concludeert letselschadeadvocaat Martin de Witte, die beide slachtoffers bijstaat. Jaarverslagen van pathologische instellingen melden minstens honderd vergelijkbare verwisselingen in 2011.
Procedures
Het Diaconessenhuis heeft excuses aangeboden en en de andere patiënt het slechte nieuws verteld. Maja Weijers, lid van de raad van bestuur: ,,In ons onderzoek hebben we helaas niet kunnen achterhalen waar de fout is gemaakt. Het proces gaat over veel schijven. We kijken of we procedures kunnen aanscherpen.'' ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's