Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Makelaars zien openhuizendag extra zonnig in

03-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_geld_14.jpg
Makelaarsorganisatie NVM heeft hoge verwachtingen van de 'Open Huizen Dag' zaterdag, nu de woningmarkt weer voorzichtig uit het dal klimt. Zo'n 50.000 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 5000 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.
'Bereidheid toegenomen'
,,Een lente-editie trekt traditioneel wat meer verkopers en potentiële kopers dan de herfsteditie. Met het voorjaar in de lucht zijn mensen positiever gestemd. Zeker nu de economie weer wat aantrekt, zijn de mogelijkheden en de bereidheid om een woning te kopen toegenomen. En de woningprijzen stabiliseren, mensen durven zich weer op de huizenmarkt te begeven'', zegt Roeland Kimman van de NVM.
Volgens de makelaarsvereniging verkopen deelnemers aan de openhuizendag twee keer zo snel hun woning als mensen die niet meedoen. ,,Meedoen blijkt een buitengewoon effectief middel voor verkopers om hun huis kwijt te raken'', aldus Kimman.
Bezoekers
De Open Huizen Dag wordt tweemaal per jaar georganiseerd: in het voorjaar en in de herfst. De laatste keer in oktober waren er ruim 125.000 huisbezoekers.
Volgens het Kadaster zijn er in de maanden januari en februari een stuk meer woningen verkocht vergeleken met dezelfde maanden vorig jaar. De woningverkopen schoten in die maanden met respectievelijk 27 en 42 procent omhoog. In december was nog sprake van een daling ten opzichte van een jaar eerder. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!