Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Make-up kwast van wasbeerhond bij HEMA

01-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
wasbeerhond.jpg
Uit onderzoek van Bont voor Dieren is gebleken dat warenhuis HEMA een make-up kwast in zijn assortiment heeft, gemaakt van de vacht van wasbeerhond. Het gaat om de zogenaamde shading brush (art. 11200914), een speciale kwast om bijvoorbeeld de jukbeenderen te accentueren.
Oplettender
Inge van Baarsen, hoofd communicatie HEMA: “Wij zijn blij dat Bont voor Dieren ons hierop heeft geattendeerd en we zijn op zoek naar een alternatief. Dit betekent dat we het artikel niet opnieuw zullen bijkopen. In de toekomst zullen we hier oplettender op zijn.”
Dierenhaar
Andere kwasten van HEMA worden gemaakt van deels nylon en deels dierenhaar. Naast wasbeerhondenhaar wordt ook gebruik gemaakt van geiten-en ponyhaar, aldus de HEMA consumentenservice.
Verwijderd
Bont voor Dieren heeft HEMA verzocht de kwast met haar van wasbeerhond direct uit het assortiment te halen, maar hier werd helaas geen gehoor aan gegeven. Omdat de haren van wasbeerhonden afkomstig zijn uit de bontindustrie, is HEMA tijdelijk van de Bontvrijlijst verwijderd totdat het betreffende artikel niet meer verkrijgbaar is. Onlangs lanceerde Bont voor Dieren nog een voorlichtingsvideo over wasbeerhondenbont waar ontwerper Bas Kosters en acteur Benja Bruijning aan meewerkten. Hieronder is hij te zien. Update: via Twitter heeft HEMA laten weten dat ze het betreffende product uit de winkel heeft gehaald.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!