Kassa

Madurodam gaat vijf maanden dicht

31-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
madurodamklein.jpg
Madurodam sluit maandag voor vijf maanden zijn deuren. De miniatuurstad in Den Haag viert in 2012 haar 60e verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen.
Niet toegankelijk
Het park is daarom niet voor publiek toegankelijk tussen 1 november en 31 maart 2012. Rond het middaguur verricht burgemeester Jozias van Aartsen de officiële sluitingsceremonie.
Metamorfose
Tijdens de grootschalige metamorfose, die zo'n 8 miljoen euro kost, worden de karakteristieke miniaturen opnieuw gerangschikt in drie gebieden: 'water als vriend en vijand', 'oude binnensteden' en 'Nederland als inspiratiebron voor de wereld'.
Interactieve attracties
Bovendien komen er in Madurodam tientallen nieuwe interactieve attracties te staan die speciale verhalen bij bijzondere objecten vertellen. Zo kunnen bezoekers volgend jaar zelf het schaalmodel van de Oosterscheldekering bedienen, een polder leegpompen of zelf schepen laden en lossen in de haven van Rotterdam.
George Maduro
Madurodam werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht ter nagedachtenis aan verzetsheld George Maduro. De miniatuurstad in Den Haag heeft sinds de opening in 1952 meer dan 50 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!