Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Machines gaan aan 12-cijferig telefoonnummer

17 jan 2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_telefoon.jpg
Machines moeten eraan geloven, consumenten blijft het hopelijk nog heel lang bespaard: 12-cijferige telefoonnummers.
Per 1 maart moeten alle zogenoemde machine-to-machine (M2M) abonnementen worden uitgegeven met een 0970-nummer in plaats van met een 06-nummer. KPN is naar eigen zeggen de eerste provider die er klaar voor is.
Nieuw nummer
Door de stormachtige groei van 'M2M' worden 06-nummers schaarser. Juist om te voorkomen dat de consument straks te maken krijgt met 12 cijfers, besloot de overheid dat nieuwe M2M-abonnementen voortaan een 0970-nummer krijgen, zei een woordvoerster van KPN donderdag in een toelichting. M2M maakt het mogelijk om via het mobiele netwerk op afstand apparaten te activeren, uit te lezen en aan te sturen.
Meterstanden
Energiebedrijven maken er bijvoorbeeld gebruik van om meterstanden op te nemen. Maar ook in de zorg komen steeds meer toepassingen, en er zijn ook al auto's op de markt waarvan via M2M op afstand de verwarming kan worden aangezet. Dat de consument ooit te maken krijgt met 0970-nummers valt niet uit te sluiten. ,,Elke reeks is eindig'', zegt de KPN-woordvoerster.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar