Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Maatregelen op evenementen vanwege warmte

26 aug 2016
  •  
leestijd 2 minuten
festival.jpg
Voor evenementen in het komende weekend zijn extra maatregelen genomen vanwege het warme zomerweer. Zo zijn er op de Uitmarkt in Amsterdam, die vrijdagavond begint, een aantal openbare waterpunten en staan er schaduwrijke terrassen. Ook hebben EHBO'ers zich voorbereid op warmteverschijnselen, liet de organisatie van het culturele evenement weten.
Uitmarkt
De Uitmarkt verwacht door het mooie weer veel bezoekers. ,,Er zijn gelukkig veel theaters en concertzalen waar het publiek binnen in alle koelte kan genieten van de voorstellingen en optredens'', aldus de organisatie. ,,Maar bij de informatie- en boekenmarkt en bij de podia op het Museumplein zal het zeker warm worden.'' Bezoekers wordt aangeraden ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals insmeren, voldoende drinken en de schaduw opzoeken.
Mysteryland
Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag plaatsvindt in Haarlemmermeer, biedt onbeperkt drinkwater, insmeerteams, een jacuzzi met koud water, ventilatoren in de tenten en extra luifels voor schaduw. Ook mag iedereen een klein waterpistooltje meenemen om af te koelen.
We Love The 90s
Dat laatste mogen de 35.000 bezoekers van het uitverkochte We Love The 90s-festival zaterdag in het Nijmeegse Goffertpark ook. Volgens de organisatie geldt een maximumgrootte van 30 centimeter voor de pistooltjes. Op het festivalterrein staan verder overal emmers met sponzen erin en veel extra watertappunten. Een paraplu met stompe punt is toegestaan om als parasol te gebruiken. De organisatie plaatst extra blowers in de danstent en raadt mensen aan om daar regelmatig even af te gaan koelen.
Voor het eveneens uitverkochte Kings of Hardstyle-festival, dat zondag op hetzelfde terrein in Nijmegen plaatsheeft, gelden dezelfde extra maatregelen. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's