Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Maar liefst 744.229 openbare wifi-netwerken in Nederland

13 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
wifi bergen 930x520
Er zijn in Nederland in totaal 744.229 openbare wifi-hotspots in Nederland. Deze vind je bijvoorbeeld in horeca of andere openbare plekken. Gemiddeld zijn er daarmee 400 openbare wifi-netwerken voor iedere 10.000 Nederlanders, blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl.

Zuid-Holland heeft de meeste wifi-netwerken, namelijk: 216.124. Ten opzichte van het aantal inwoners kent Zuid-Holland ook de hoogste openbare wifi-dichtheid. Je vindt er namelijk 741 netwerken per 10.000 inwoners. Ook Zuid-Holland en Utrecht hebben relatief veel openbare wifi-punten per 10.000 inwoners, namelijk 583 en 472.

Dichtheid van openbare wifi-netwerken

In de regio's Leiden en Amsterdam staan de meeste openbare wifi-hotspots geregistreerd. Zo bevinden zich ongeveer vier netwerken per tien inwoners in Oegstgeest, een gemeenten die aan Leiden grenst. Leiden heeft per tien inwoners 1,6 wifi-netwerken. In de gemeenten Amstelveen, Amsterdam, Diemen en Haarlemmermeer is er per tien inwoners net iets meer dan één netwerk beschikbaar. Dat heeft in de hoofdstad en de gemeente Haarlemmermeer mogelijk te maken met het aantal wifi-punten op Schiphol en bij toeristische attracties.

Amsterdam doet het goed op het gebied van openbare wifi-hotspots in verhouding tot het aantal inwoners ten opzichte van andere grote steden en hoofdsteden. Zo staat Amsterdam wereldwijd op de zesde plek met 1.454 hotspots per 10.000 inwoners.

Bron: VPNGids.nl

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!