Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Maandag in Kassa: Uitlaatservice voor honden steeds minder welkom

03-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5068 keer bekeken
  •  
loslopende honden 1127

Maandag gaan we in Kassa op pad met de hondenuitlaatservice. Steeds meer gemeenten willen niet dat honden worden uitgelaten in hun natuurgebieden. En, de Chinese webshop Shein is specialist in goedkope en snel veranderende 'fast fashion'. Europa wil deze wegwerpcultuur in de mode een halt toeroepen. De Belbus komt in actie voor Huub. Loodgieters zadelden hem op, na een kort bezoekje, met een torenhoge rekening. Verder laten we zien waar je op moet letten als je een rookmelder zoekt. Want per 1 juli is op iedere verdieping van je woning eentje verplicht.

Hondenuitlaatservice steeds minder welkom

Nu we weer met z'n allen overdag op kantoor zitten, is de (nieuw aangeschafte) hond alleen thuis. Dé oplossing lijkt de hondenuitlaatservice (HUS). Maar steeds meer gemeenten en natuurgebieden verbieden deze bedrijfstak. Want ze hebben liever niet dat tien loslopende en blaffende honden door een natuurgebied razen.

Fast fashion: snelle en goedkope mode

We kopen steeds meer kleren die we steeds korter gebruiken, omdat de producten van lage kwaliteit zijn of de volgende trend zich alweer aandient. Dit wordt fast fashion genoemd, en het is behoorlijk lastig om daar niet aan mee te doen. Chinese webshop Shein is een extreem voorbeeld van zo’n fast fashion bedrijf, dat zich vooral richt op trendgevoelige jongeren. In Europa wordt nu strengere regelgeving voorbereid om deze wegwerpcultuur een halt toe te roepen. Hoe gaat dit jouw (online) shopgedrag beïnvloeden?

Rookmelders vanaf 1 juli verplicht

Wist jij al dat het hebben van een rookmelder op iedere verdieping van je woning per 1 juli verplicht is? En maakt het nog iets uit welke rookmelder je koopt? Waar moet je zoal op letten? In Kassa nemen we het onder de loep!

Belbus: Loodgieters rekenen torenhoge prijzen

Huub heeft een lekkage in de keuken en zoekt via Google een loodgieter. Maar wie met de eerste de beste in zee gaat, komt niet zelden van een koude kermis thuis. De loodgieters die het probleem kwamen verhelpen, waren slechts kort in de woning en brachten een schrikbarend hoog bedrag in rekening. En het probleem? Dat is niet verholpen. Tijd voor de Belbus om in actie te komen!

Dit en meer, maandagavond in Kassa. We zijn er vanaf 20.30 uur op NPO1!

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Helen 66
Helen 666 jun. 2022 - 14:43

Hondenuitlaatservices maar weinig service voor de hond. Bestelbus met allemaal benches/kooien. Vaak meer dan 10 honden tegelijk. Eerst allemaal ophalen, dan max. uurtje los gooien en dan weer allemaal kooi in en terugbrengen. 3 uur onderweg is een hond op die manier, waarvan 2 uur in een kleine kooi. Dat moet beter kunnen. Wellicht duurder, maar wel beter voor het dier.

Mariavw
Mariavw6 jun. 2022 - 12:22

Waarom geen tijdslimiet voor honden in natuurgebied. Kan het toch een paar maanden verbieden wanneer er jong goed is geboren. Honden horen toch ook in de natuur. Blijf het raar vinden dat ze dieren wel afschieten in natuurgebied maar dat de natuur niet zijn gang mag gaan.

1 Reactie
Yvonne-909
Yvonne-9096 jun. 2022 - 13:41

M.i. terecht dat hondenuitlaatservices minder toegelaten worden. Het is vaak 1 grote kudde ongeleide projectielen bij elkaar waarbij de uitlater niet op de honden let maar stikdruk is met de telefoon. Als jij daar dan toevallig ook net loopt met een hond en er een uitlaatservice is die niet weet (of er gewoon lak aan heeft) dat een loslopende roedel erg intimiderend kan zijn voor een andere hond, hoor je daar gewoon niet thuis. Het bos o.i.d. is er voor iedereen, heb fatsoen en respect voor een ander en hou rekening met elkaar.

miennaamishaaz
miennaamishaaz3 jun. 2022 - 14:58

Fast fashion......... Als er iets is waar ik geen reet om geef is het Fashion-trends. Ik koop eens per 2-3 jaar kleding, en dan kan ik weer vooruit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!