Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Maandag in Kassa: Schuldhulpverleners rekenen torenhoge kosten

20-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2760 keer bekeken
  •  
schulden portemonnee bezuinigen 1127

Wie schulden heeft, wil natuurlijk geen nieuwe schulden maken! Sommige commerciële schuldhulpverleners blijken daar echter heel anders over te denken. Zij rekenen torenhoge kosten en brengen klanten alleen maar verder in de problemen. Hoe dat zit, zie je maandagavond bij Kassa.

Belbus: De alarmdienst waar je niet meer vanaf komt

Een alarmknop waarmee je naasten meteen worden gewaarschuwd als er iets met je is, lijkt een veilige oplossing voor kwetsbare ouderen die nog wel op zichzelf wonen. Maar of daar een duur abonnement voor nodig is? Zeker als dat ook nog eens niet meteen beëindigd kan worden bij opname in een verpleeghuis. Zoals de moeder van Silvia overkomt met de alarmdienst van uwzorg.nl/ sociale-controle.nl. 

Digitale toegankelijkheid voor slechtzienden

Het internet is slecht toegankelijk voor mensen voor een beperking. Zo ook voor de 22-jarige Sander Smale die blind is. Met behulp van onder andere spraaksoftware en brailleregel kan hij vaak door websites manoeuvreren, maar helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend: even online een theaterkaartje bestellen of zijn favoriete podcast beluisteren kan door de manier waarop bepaalde websites zijn ingericht een uitdaging zijn. Zelfs bij de overheid loopt hij regelmatig tegen problemen aan. Hoe kan dat en wat moeten we daaraan doen?

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is maandag 23 mei om 20.30 live te zien op NPO1. Mis het niet!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

rutting
rutting24 mei 2022 - 11:37

Ik ben visueel gehandicapt en zou al een stuk schelen als er op een witte achtergrond geen lichte pastel kleuren voor de letters gebruikt worden. Deze zijn soms zo licht dat een iemand met normaal gezichtsvermogen hier ook moeite mee heeft

Sonjabischop
Sonjabischop23 mei 2022 - 19:32

Goede dag Wij Jan en sonja bischop Wij hebben hulp bij onze schulden gevraagt bij de gemeent Steenwijk land isgd Die hebben ons een bewind verder geholpen maar er is heel veel niet goed gegaan Hij hen niets voor ons gedaan na 2 jaar zij hij kan juliie niet helpen je moet maar naar de gkb Maar wij wilde dat niet Wij hebben daar slechte ervaring mee gehad Toen hebben wij een ander bewind gezegt dat was finqo in Heerenveen daar waren we 2 jaar bij toen is het over genomen door bewindvoerders in Veendam Nu zitten nu weer op nieuw dus weer 3jaar dat zijn nu al 5 jaar en nog niets gebeurd Maar het gaat ons om info@provancebewindvoering.nl Dat was Ronald boonstra Hier in Steenwijk Hij heb niets gedaan maar we moesten wel elke maand betalen voor hem We hadden toen 150 euro per week En na tweejaar zij hij ik kan niets voor jullie doen jullie hebben veel te wijnig in komen hij had belstining terug gaven van ons ontvangen maar we hebben er niets van gezien wat hij er mee heb gedaan maar het is allemaal weg Wij hebben gevraagt waar dat was toen zij hij wet ik niet We hadden ook geen over zicht er van We zijn heel erg boos En ziten nu nog in de schulden Afz Jan en sonja bischop Haagswold 19 Steenwijk 8331XK Mijn email is Sonja_bischop@hotmail.com

Contentino
Contentino23 mei 2022 - 14:36

Zelf heb ik een zicht van 10% en nystagmus, ik ben albino. Langer dan een uur achter de pc houd ik niet vol en verspreid deze bezigheid dan ook over de gehele dag. Des ondanks zou ik niet meer zonder pc willen en kunnen, vooral de muziek en techniek heeft mijn interesse.

mj. mulder
mj. mulder23 mei 2022 - 10:06

Het zou een stuk schelen als websites dezelfde indeling van het scherm hanteerden! Nu moet een slechtziende ( en iedereen) over het hele scherm zoeken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!