Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vanavond in Kassa: Laaggeletterdheid en de behoefte aan medische zorg

26-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4578 keer bekeken
  •  
maandag_kassa_20220829

Maandag in Kassa aandacht voor de sociale problematiek omtrent laaggeletterdheid. Een bezoek aan een arts kan voor behoorlijk veel stress zorgen, en wat als je dan ook nog eens een brief van het ziekenhuis krijgt die je niet goed kan lezen? Dan neemt de stress nog meer toe, breekt het zweet je uit en raak je verdwaald in het zorgsysteem. Voor mensen die laaggeletterd zijn, is dit de dagelijkse realiteit.

En dat is niet alles, we hebben nog meer onderwerpen in de aanbieding

Hoe gaan datingapps om met jouw privacy?

Daten via een datingapp is voor veel mensen inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar hoe gaan ze eigenlijk om met jouw privacy? Daar blijkt het één en ander aan te schorten. We gaan erover in gesprek met Bits of Freedom.

Abonnement opzeggen? Dat blijkt peperduur

Bijna iedereen heeft wel ergens een abonnement op, en meestal zijn dat er meerdere. Televisie, internet, telefonie, de krant, tijdschriften, de sportschool, noem maar op. Soms komt het voor dat je een abonnement op wil zeggen, maar waar moet je je dan melden?

Op internet zijn dienstverleners en bemiddelaars actief die jou de administratieve rompslomp uit handen nemen, maar het is niet altijd even duidelijk dat je dan in zee gaat met een commerciële dienst. En soms rekenen ze voor een eenvoudige dienst forse tarieven...

Hoe zit dat? En wat zijn jouw rechten als consument? Dat zie je maandag in Kassa.

Belbus: Privéadres is ineens pakketpunt

Frank uit Delft bestelt al jarenlang pakketjes bij bol.com. Dat gaat eigenlijk altijd goed, maar sinds een halfjaar kan hij zijn bestellingen niet meer op zijn privéadres ontvangen. Hoe kan dat? Zijn woning is volgens de systemen van bol.com een afhaalpunt.

Tijd voor de Belbus om dit probleem voor Frank op te lossen.

Praat live mee tijdens de uitzending

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier gratis aan en je blijft op de hoogte!

En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is op maandag 29 augustus 2022 om 20.30 live te zien op NPO1. Mis het niet!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!