Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Maandag in Kassa: #IkRedHetNietMeer in de supermarkt

08-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6683 keer bekeken
  •  
supermarktmandje winkel 1127

Ons boodschappenmandje is in drie jaar tijd belachelijk veel duurder geworden, gemiddeld zo’n 23%. Maar de versproducten zijn helemaal door het dak gegaan met prijsstijgingen tussen de 21% en 91%. Vergelijk dat is eens met de ‘gewone’ voedselprijzen; die zijn in 2022 tussen januari en juni gemiddeld met 11% gestegen – in een half jaar tijd dus! Ook in de supermarkt worden veel mensen gedwongen moeilijke keuzes te maken. Daar zie je maandag alles over in Kassa!

Onze campagne #IkRedHetNietMeer is inmiddels een week bezig. In de uitzending aandacht voor de verhalen van mensen die door de enorme inflatie het niet meer redden. Ook kom rasoptimist en innovatief hulpverlener Sander de Kramer laat zijn licht schijnen over de grootste crisis van de afgelopen decennia. Mensen helpen elkaar waar ze kunnen, maar ook de overheid moet nu in actie komen om te voorkomen dat komende winter meer dan een miljoen mensen in de kou en zonder eten komen te zitten. En verder in de uitzending: 

Belbus: de dure dakdekker

Jacques en Hanny zijn blij als ze eindelijk iemand hebben gevonden die een losgewaaide dakpan kan terugleggen. Maar dan krijgen ze een rekening van ruim 3000 euro gepresenteerd voor werkzaamheden die niet zijn verricht of helemaal niet nodig waren.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is er op maandag 12 september om 20.30 op NPO1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!