Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Maak treinen langer bij uitgedund rooster'

11-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS-logo930x520
Rover wil dat de Nederlandse Spoorwegen langere treinen inzetten als de dienstregeling wordt uitgedund en minder treinen rijden, zoals nu door de sneeuw. ,,Dat is wel een van de beloftes die NS ooit deed'', aldus de organisatie die opkomt voor de belangen van reizigers. ,,Een ramp is niet te managen, de gevolgen wel.''
Belangrijke knooppunten
Dat er door de sneeuw meer storingen zijn, zegt Rover te begrijpen, maar de organisatie maakt zich zorgen om ,,de aanhoudende impact van storingen op enkele belangrijke spoorknooppunten zoals onlangs bij Amersfoort en Gouda''. De organisatie is er ook niet over te spreken dat reisplanner 9292 al bijna de hele maandag niet werkt door een technische storing.
Zo lang mogelijk
,,Wij proberen de treinen tijdens deze hevige sneeuwval altijd zo lang mogelijk te maken'' zegt NS in een reactie. ,,Een trein moet alleen wel aan het perron kunnen stoppen zodat onze reizigers in en uit kunnen stappen. Daarom kan de trein niet langer zijn dan het kortste perron dat hij op zijn route tegenkomt', aldus een woordvoerder.
Ernstige hinder
Rover klaagt dat op veel plekken treinen rijden die juist korter zijn dan normaal. Daarop reageert de NS-woordvoerder: ,,Door verstoringen op locaties kan het inderdaad zijn dat kortere treinen rijden dan vooraf ingepland. Wij werken met man en macht om zoveel mogelijk reizigers op hun bestemming te krijgen, maar het treinverkeer ondervindt ernstige hinder van het winterweer.'' ANP

Meer over:

reizen, rover, rooster, sneeuw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!