Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Maak meer ruimte voor reguliere gezondheidszorg'

14 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
dokter ziekenhuis 1127
Om te voorkomen dat er een stuwmeer ontstaat aan uitgestelde operaties en afspraken, moet de reguliere zorg worden opgeschaald.  Dat heeft Fenna Heyning, directeur van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), gezegd in het NOS Radio 1 Journaal.
Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn operaties en afspraken met doktoren de afgelopen weken afgezegd en uitgesteld. Volgens Heyning gaan operaties die niet kunnen wachten gewoon door, maar neemt de minder urgente zorg af. Ook angst speelt een rol. Heyning benadrukt dat mensen die wel klachten hebben, vooral moeten komen. "Er zitten doktoren om hen op te vangen."

Gevaar voor overbelasting

Heyning maakt zich zorgen om overbelasting van het personeel. "Het zorgpersoneel krijgt veel voor zijn kiezen en is er straks aan toe om met verlof te kunnen. We kunnen dan niet zeggen, bedankt voor je inspanning in de coronazorg en nu met z'n allen aan de slag om het stuwmeer aan uitgestelde zorg weg te werken." ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!