Kassa

'Maak koopzondag voor kerst mogelijk'

20-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelen-930x520
Ruim twee derde van de Nederlanders wil dat gemeenten winkeliers toestaan om open te gaan op een koopzondag voor kerst. Onderzoeksbureau I&O Research meldt dit na een peiling onder ruim 3500 mensen.

Koopzondag toestaan om lange sluiting te voorkomen

Volgens Detailhandel Nederland staat nu 85 procent van de gemeenten een koopzondag toe op 24 december. Eerder riep de organisatie gemeenten op om de openingstijden rondom kerst te verruimen omdat Kerstmis op maandag en dinsdag valt. Dit kan ervoor zorgen dat winkels drie dagen achter elkaar gesloten zijn. ,,Dit zijn consumenten niet meer gewend¨, aldus de vereniging. De koopzondag kan ook leiden tot een gespreide drukte in de winkels en minder parkeerproblemen.
Toch houden de meeste gemeenten die niet voor een koopzondag voor kerst gaan, voet bij stuk. Het belangrijkste argument tegen een koopzondag voor kerst is het geloof. Het leidde tot discussie in Drachten, Epe, Geldermalsen, Harderwijk, Rijssen-Holten en Veenendaal.
Alleen Harderwijk besloot na de oproep van Detailhandel Nederland een koopzondag mogelijk te maken. In Noordoostpolder wisselde de gemeente een andere koopzondag in voor 24 december. In Apeldoorn en Groningen verruimde de gemeente de openingstijden. ANP

Meer over:

koopzondag, kerst
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tenormin
tenormin20 dec. 2017 - 14:17

Tja, de Bible Belt"zone". Denk dat het merendeel van de mensen die op Zondag boodschappen doen geen probleem hebben; de meeste Supermarkten zijn toch al open?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!