Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Luxe vlucht voor huisdieren

15-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1221.jpg
Honden en katten hoeven in de Verenigde Staten geen vliegreis meer in de laadruimte van een toestel te maken. Met Pet Airways kunnen de huisdieren sinds dinsdag luxueus vliegen tussen New York, Washington, Chicago, Denver en Los Angeles.
In plaats van stoelen staan er kooien in het toestel, die ieder kwartier worden gecontroleerd. Baasjes kunnen via internet de vlucht volgen. Het goedkoopste ticket is 149 dollar (107 euro). De tickets voor de komende maanden zijn vrijwel uitverkocht, aldus een woordvoerster van Pet Airways.
De vliegmaatschappij met twintig toestellen is een initiatief van een stel uit Florida, dat problemen ondervond toen ze met hun hond wilden vliegen. Duizenden dieren raken jaarlijks gewond omdat ze ,,als bagage worden behandeld'', aldus een van de oprichters, Dan Wiesel. De maatschappij gaat de komende twee jaar uitbreiden en wil dan 25 bestemmingen aanbieden en ook andere dieren zoals vogels en konijnen gaan vervoeren.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!