Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lufthansa schrapt weer honderden vluchten

24-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Lufthansa 930x520
Lufthansa heeft in verband met een pilotenstaking 830 vluchten geschrapt uit de dienstregeling voor vrijdag. Het gaat vrijwel uitsluitend om vluchten binnen Europa, maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.
Verre bestemmingen
Het vliegerskorps van Lufthansa voert actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Daardoor vielen woensdag en donderdag al in totaal bijna 1800 vluchten uit, waaronder ook vluchten naar verre bestemmingen. Honderdduizenden passagiers zijn de dupe van de staking, die het bedrijf naar schatting 10 miljoen euro per dag kost.
Eurowings
Het conflict tussen Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 is het al de veertiende staking. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met haar prijsvechter Eurowings.
Toekomst in gevaar
Topman Carsten Spohr zei donderdag dat Lufthansa voet bij stuk houdt. Toegeven aan de looneis van de best betaalde beroepsgroep binnen het bedrijf zou volgens hem de toekomst van de luchtvaartmaatschappij in gevaar brengen. Bikkelharde concurrentie maakt bezuinigingen noodzakelijk, aldus Spohr tegen persbureau Bloomberg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!