Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lufthansa schrapt 16 vluchten Schiphol

06-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_27.jpg
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor vrijdag bijna 1000 vluchten moeten schrappen. Daaronder zijn 16 vluchten van en naar Schiphol, meldt het bedrijf op zijn website.
Zeven geschrapte vluchten
Zeven geschrapte vluchten gaan van Amsterdam naar Frankfurt. Ook de zeven vluchten de andere kant op komen te vervallen. Lufthansa had voor vrijdag oorspronkelijk 1800 vluchten ingepland
Op donderdag komen bijna 50 vluchten te vervallen en voor zaterdag zijn alvast 13 vluchten geannuleerd, maakte Lufthansa verder bekend.
Staking cabinepersoneel
Het cabinepersoneel van Lufthansa legt vrijdag landelijk het werk voor 24 uur neer. De werknemers eisen een loonsverhoging en minder inzet van tijdelijke krachten. Lufthansa wil juist op de kosten besparen. Het cabinepersoneel heeft al 3 jaar geen loonsverhoging gehad.
Bij twee eerdere, maar kortere acties van het cabinepersoneel kwamen meer dan 500 vluchten van Lufthansa te vervallen. Duizenden reizigers werden gedupeerd door de werkonderbrekingen.
80 procent staakt mee
Volgens Lufthansa deed 80 procent van de ingeplande cabinebemanningen mee aan de stakingen. De Duitse luchtvaartmaatschappij telt circa 19.000 stewards en stewardessen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!