Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lufthansa biedt gratis omboekingen wegens staking

02-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_25.jpg
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa biedt haar klanten de mogelijkheid om tickets voor vluchten voor dinsdag gratis om te boeken naar een andere dag wegens een staking van het cabinepersoneel. Dat maakte Lufthansa maandag bekend.
Vliegen op andere dag
Passagiers kunnen dan op een andere dag vliegen zonder extra te hoeven betalen. De stewards en stewardessen van Lufthansa leggen dinsdag opnieuw het werk neer om een betere cao af te dwingen. Het is nog niet bekend waar en wanneer gestaakt gaat worden. De vakbond voor het cabinepersoneel maakt de details van de actie minstens 6 uur van tevoren bekend.
Gevolgen beperken
Lufthansa zei verder voorbereidingen te hebben getroffen om de gevolgen van de staking zoveel mogelijk te beperken, maar gaf geen details. Vrijdag legde het cabinepersoneel van Lufthansa op de luchthaven van Frankfurt het werk neer. Dit leidde tot 190 geannuleerde vluchten en duizenden gestrande reizigers.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!