Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Luchtvaart in Europa blijft ernstig verstoord

19-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_001_13.jpeg
Het luchtverkeer boven Europa is ook maandag ernstig verstoord. In Oostenrijk mogen vliegtuigen weer de lucht in en ook de meeste luchthavens in Zweden en twee luchthavens in het westen van Roemenië zijn weer open. Daarentegen blijft het vliegverbod in Duitsland en België tot zeker maandag 20.00 uur dicht.
Alle vliegvelden ten noorden van de lijn Nice-Bordeaux in Frankrijk blijven tot 08.00 uur dinsdagochtend dicht, net als in het noorden van Italië. Het luchtruim boven Groot-Brittannië blijft tot zeker 02.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) gesloten. De vliegvelden in Polen zijn in de nacht van zondag op maandag weer gesloten, maar vliegtuigen mogen boven 6,4 kilometer hoogte over het Oost-Europese land vliegen. De luchthavens in het noorden en midden van het land waren zondagmiddag opengesteld. Ook in Denemarken en Tsjechië mogen vliegtuigen niet opstijgen en landen, maar is luchtverkeer boven een bepaalde hoogte toegestaan. De EU-ministers van Verkeer voeren maandag overleg over het vliegverbod als gevolg van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan op IJsland. Demissionair minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings vindt dat het verbod moet worden versoepeld. Waar het kan moet het luchtruim weer open, zei de bewindsman zondag. Hij vindt dat de luchtvaartsector een algehele sluiting niet langer aan kan. De Britse regering heeft besloten alles op alles te zetten om 200.000 Britten die in het buitenland zijn gestrand, zo snel mogelijk te repatriëren. Desnoods worden de marine, cruiseschepen en andere vaartuigen ingezet om mensen terug te halen. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!