Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lowlands 2011 binnen twee uur uitverkocht

26-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
tickets2_09.jpg
Alle reguliere tickets voor de komende editie van het muziekfestival Lowlands zijn vrijdag in ruim twee uur verkocht. Dat liet organisator Mojo vrijdag weten. Om elf uur gingen de bijna 55.000 toegangskaarten online in de verkoop, even na een uur was het populaire festival uitverkocht. Over het programma is nog niets bekend.
Normaal gaan de tickets voor het driedaagse popfestival in februari in de verkoop. De organisatie besloot vorige week de verkoop nog dit jaar te beginnen, om onder de aangekondigde btw-verhoging uit te komen.
In het totaal aantal kaarten zitten 10.000 tickets die zijn gereserveerd voor houders van een cjp-pas. Daarvan waren er vrijdagmiddag nog een aantal beschikbaar.
Net als voorgaande jaren zal de organisatie in aanloop naar het evenement kaarten waarvan het vermoeden bestaat dat ze zijn opgekocht om met woekerwinsten door te verkopen, ongeldig maken. Die tickets komen op een later moment weer op de markt.
,,Er is nog geen act bekend en we zijn al uitverkocht. Dat geeft aan dat mensen echt voor het festival komen en niet alleen voor de bands'', aldus de woordvoerder. ,,We hadden er wel op gerekend dat het dit jaar snel zou gaan met de kaartverkoop, maar dit is wel heel snel.''
De editie van 2010 was in februari binnen acht dagen uitverkocht. Toen sprak de organisatie al van een absoluut record.
Door de enorme druk op de ticketsite was het voor veel mensen moeilijk om erdoor te komen. Dat leidde volgens de woordvoerder bij veel bezoekers tot frustratie. ,,De servers hadden het moeilijk, maar de site is niet gecrasht.''
Het populaire muziekfestival in Biddinghuizen wordt volgend jaar gehouden op 19, 20 en 21 augustus.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!