Kassa

'Loterijen moeten dokken voor hulpfonds'

07-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gokken_02.jpg
GroenLinks en het CDA willen dat aanbieders van kansspelen gaan bijdragen aan een speciaal fonds ten behoeve van gokverslaafden. Die kunnen daaruit dan een tegemoetkoming krijgen in de kosten van hun behandeling. Dat bleek woensdagmorgen tijdens een Kamerdebat over kansspelen en de nieuw op te richten kansspelautoriteit.
Aanpak moderniseren
Het is hoog tijd om de aanpak van de gokwereld te moderniseren, vinden regering en parlement. De markt moet daarbij niet liberaler worden, wordt in de Kamer gesteld, want er zijn al tienduizenden gokverslaafden en nog veel meer risicospelers. Tegelijk moet een aantrekkelijk legaal aanbod overeind blijven, zo is de gedachte, om goklustigen niet te laten uitwijken naar de illegale markt en omdat er nu eenmaal ook geld uit loterijen naar goede doelen gaat.
Misleidende reclames
De Kamer wil in elk geval af van misleidende reclame via allerlei kanalen, zoals de bekende mededelingen dat je een auto zo goed als hebt gewonnen als je nog maar even iets instuurt. Ook gaan in de Kamer stemmen op voor een waarschuwing bij de producten, zoals bij rookwaren. ,,Ik voel wel voor een banner met 'Trap er niet in' '', aldus Ineke van Gent van GroenLinks.
Preventiemaatregelen
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) schreef eerder deze week een brief over allerlei preventiemaaregelen. Volgens GroenLinks woensdag was dat echter meer 'een opgewarmde prak'. "Ik heb niks nieuws gelezen", aldus Ineke van Gent. "Heeft de staatssecretaris nou niet meer ideeën?" 
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!