Kassa

Loterij geeft 2,5 miljoen duurzame lampen weg

  •  
05-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1169337.jpg
De Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds geven 2,5 miljoen duurzame lampen weg. Alle deelnemers aan de Postcodeloterij krijgen deze zogenoemde Pharoxlamp.
Dat heeft de Postcodeloterij donderdag gemeld. De lamp wordt gemaakt door het bedrijf van duurzaam ondernemer Ruud Koornstra samen met twee nazaten van Frits Philips. De Pharoxlamp geeft warm wit licht en is minder belastend voor het milieu dan andere lampen.
De nieuwe technologie is volgens beide partijen nog niet bekend genoeg onder particulieren. Met deze campagne hopen ze Nederland naar eigen zeggen ,,over de streep te trekken.''
De lamp gaat volgens de Postcodeloterij zeker 25 jaar mee en is 90 procent zuiniger in het gebruik dan een gloeilamp. De bijzondere lamp gebruikt 5 watt, maar heeft de lichtopbrengst van een gloeilamp van 60 watt. Als alle 2,5 miljoen deelnemers aan de loterij de lamp gebruiken, bespaart dat een hoeveelheid CO2-uitstoot die vergelijkbaar is met de uitstoot van een auto die vijf miljoen kilometer rijdt.
In 2006 en 2007 hield de Postcode Loterij een soortgelijke actie met Greenpeace. Volgens de milieuorganisatie meldden spaarlampenproducenten na de campagne een verkoopstijging van meer dan twee miljoen lampen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!