Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Longfonds sluit zich aan bij zaak tegen tabak

15-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roken sigaret 930x520
Ook het Longfonds doet aangifte tegen vier grote tabaksfabrikanten. De organisatie wijst op de ,,verschrikkelijke gevolgen'' van roken en vindt het ,,de hoogste tijd dat duidelijk wordt wie hieraan schuldig is en dat dit stopt''. Bovendien wil het fonds hiermee Lia Bree, die aan COPD lijdt, een steun in de rug geven. Zij behoorde tot de eersten die in 2016 aangifte deden tegen de industrie.

Maatschappelijke steun

,,We vinden het ontzettend dapper van Lia dat zij de strijd aangaat met de tabaksindustrie. Omdat we het zo belangrijk vinden dat deze zaak ook echt gevoerd gaat worden, sluiten wij ons aan bij haar'', verklaart directeur Michael Rutgers.
Strafrechtadvocate Bénédicte Ficq kon de afgelopen tijd al tal van maatschappelijke en beroepsorganisaties bijschrijven op haar lijst. Onder meer medische centra, huisartsen, kinderartsen en de verslavingszorg steunen de aangifte. Het Openbaar Ministerie (OM) beslist naar verwachting volgende week of het de tabaksfabrikanten al dan niet gaat vervolgen. ANP

Meer over:

roken, longfonds
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!