Kassa

Lonen stegen in 2021 even hard als prijzen

05-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
593 keer bekeken
  •  
jongeren volwassenloon

Het afgelopen jaar stegen de lonen ongeveer net zo hard als de prijzen. Werkgevers verhoogden de salarissen met gemiddeld 2,5 procent. Dat blijkt uit analyse van salarisverwerker Van Spaendonck op verzoek van BNR.

Manager Arbeidsverhoudingen Giel Schikhof van Wissenreat Van Spaendonck wijst op wat hij 'de coronabranches' noemt, oftewel branches die geheel of gedeeltelijk dicht zijn door corona. "Daar hebben partijen afgesproken dat ze alleen verhogen met de verhoging van het minimumloon, dat is nog geen procent op jaarbasis."

Detailhandel

Schikhof ziet voorlopig weinig verandering. "Met name in de detailhandel is het vreselijk, daar stapelen ze verliezen op verliezen en hebben ze echt geen geld voor een loonsverhoging. Dat geldt ook voor de kappers."

Bron: BNR/ANP

Meer over:

salaris
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

gerardvantol
gerardvantol5 jan. 2022 - 19:42

En de komende jaren kunnen mety Kaag op financien nog de nodige lastenverzwaringen verwachten. De D66 hobbys moeten toch ergens vsn betaald worden.

Contentino
Contentino5 jan. 2022 - 16:41

Ik wist niet dat de "fabeltjeskrant " van de Vara was. Schoenmaker houd je bij je leest zou ik zo zeggen.

t.de.jager
t.de.jager5 jan. 2022 - 12:19

Pensioenen indexeren of/en koppelen aan de lonen.

aad piraat
aad piraat5 jan. 2022 - 9:56

Ach ja als je als BNR alleen populistische onderzoeken publiceert over loon en prijs verhoudingen en niet rept over inkomen en prijs verhoudingen kan je natuurlijk de stomme burger wel een rad voor de ogen draaien. Rarara wie is hier nou de idioot??

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe5 jan. 2022 - 14:07

Als je het over lonen en prijzen hebt dan is dat een heel nuttig onderzoek voor mensen die een loon verdienen. Die zijn er ook nog. Daarnaast is er meer dan voldoende informatie te vinden, ook op deze site, over inkomen, prijzen, huren, energietarieven voor andere groepen in de samenleving. Ik zou niet weten wie er nu idioot zou moeten zijn maar u mag zelf kiezen ;)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!