Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lokkertjes voor ordelijke kerstboomopruiming

03-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
branch-352959_1280.jpg
In de ene plaats worden ze versnipperd, in de andere belanden ze op de brandstapel. Kerstbomen worden de komende dagen massaal afgedankt. Veel gemeenten komen met lokkertjes: met loterijen en kleingeld hopen ze hun inwoners ervan te overtuigen de kerstboom op een centraal punt in te leveren.
Op veel plaatsen wordt vervolgens onder het toeziend oog van de brandweer een kerstboomverbranding georganiseerd. Op het Museumplein in Amsterdam bijvoorbeeld, waar het vreugdevuur al veertig jaar traditie is. Fans van kleinschalige kerstboomverbrandingen kunnen onder meer in Breda goed aan hun trekken komen. Daar worden volgende week op zestien verschillende plekken stapels kerstbomen aangestoken.
Veel gemeenten betalen voor afgedankte kerstbomen. Zo probeert Barendrecht inwoners met een beloning van 50 cent per boom (maximaal 50 per persoon) naar een van de inzamelpunten te lokken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!