Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Lokcadeaus kinderopvang ongepast'

12-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
baby in kinderstoeltje bang 930x520
Organisaties in de kinderdagopvang ondermijnen hun geloofwaardigheid door ouders te lokken met cadeautjes als bioscoopbonnen en pakken luiers. De belangenvereniging voor ouders in kinderopvang BOink maakt zich zorgen over deze praktijken en vindt dat ze ten koste gaan van het serieuze karakter van de branche.
'Kinderopvang is geen comsuptieartikel'
De vereniging stelt dat naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf over kinderopvangorganisaties die ouders met cadeaus proberen over te halen hun kind bij hen onder te brengen. Het gaat volgens de krant onder meer om kinderstepjes, gratis luiers en lingeriebonnen. ,,Het is geen goed idee om ouders voor zo'n serieuze dienst te verleiden met cadeaus'', aldus BOink-voorzitter Gjalt Jellesma. ,,Ze moeten hun afweging maken op basis van de geboden kwaliteit, niet voor cadeaubonnen. De opvang van kinderen is geen consumptieartikel.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

manwijf
manwijf12 dec. 2016 - 12:05

Serieus opvoeden is er al lang al niet meer bij. Ouders van nu zijn onbenullen, die hun eigen krijsende kroost niet eens in bedwang kunnen houden. Overal schreeuwen ze erover. Maar goed, die moeders zijn zelf ook niet opgevoed. Ga maar eens bij een peuteropvang of kleuterschool kijken en je weet alles. Dat is de toekomst van NL. Kinderen zijn al jaren een consumptieartikel hoor. Zal die achter de kinderwagen appende moeders echt een zorg zijn hoe die opvang geregeld is. Ze kunnen het zelf echt niet beter.

3 Reacties
simon55
simon5512 dec. 2016 - 16:40

En dan lopen ze nog te zeiken dat t zo duur is

dokun
dokun12 dec. 2016 - 16:56

Nou Nou.. U bent wel heel erg aan het generaliseren! Misschien komt dat door de omgeving waarin u verkeerd. Maar in mijn omgeving kom ik bijna geen krijsende niet opgevoede kinderen tegen. U wilt toch ook niet zeggen dat de opvoeding "vroeger" beter was...? In de tijd dat kinderen lamgeslagen werden als ze niet de bevelen van hun ouders opvolgde..?  In de tijd dat kinderen (van niet rijke komaf) bijna geen scholing kregen omdat ze van hun ouders maar moesten gaan werken.? In de tijd dat meisjes werden opgevoed om hun a.s. man te dienen en hoogstens naar de Huishoudschool mochten.? In de tijd dat kinderen van net 18jr "moesten"  trouwen omdat hun ouders verzuimd hadden om seksuele voorlichting te geven.? In de tijd dat zwangere tienermeisjes in het diepste geheim naar de nonnen werden gestuurd om te bevallen en hun baby's verplicht moesten afgeven ter adoptie.? In de tijd dat er voor kinderen (bijna) geen ruimte was om lekker leuk en vrij (buiten)  te spelen.? Etc etc etc.......

manwijf
manwijf13 dec. 2016 - 9:21

Als u uit een milieu komt waar kinderen lamgeslagen werden, dan begrijp ik u reactie, maar dat was bij ons vroeger niet aan de orde. Fatsoen en discipline zijn vandaag de dag ver te zoeken. De domheid regeert! De luiheid ook trouwens. Zal mijn tijd wel uitduren, maar reken maar dat de komende generatie nog wat te wachten staat. Met dank aan pa en moe die ze niets bijgebracht hebben. Kansen zat, alleen niet gepakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!