Kassa

Logitech wil milieu-impact vermelden op verpakking

22-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logitech muis computer gadget tech 1127
Techbedrijf Logitech gaat voortaan op de verpakking van zijn producten aangeven wat de milieubelasting is. Op de doos wordt vermeld hoeveel CO2 het maken van het product heeft gekost. Het bedrijf begint met de vermelding hiervan op gamingproducten. 
Met het vermelden van de hoeveelheid CO2 het kost om producten te maken, wil Logitech meer aandacht geven aan klimaatproblematiek. Als voorbeeld liet het bedrijf een verpakking van een computermuis zie waarvan de productie ongeveer 8,2 kilo CO2 heeft gekost.

Hele assortiment

Later dit jaar is het de bedoeling om te beginnen met het tonen van de CO2-impact op gamingproducten die Logitech maakt. Daarop zullen andere producten volgen en uiteindelijk zal het bedrijf op het hele assortiment de milieubelasting van het product vermelden. Logitech huurt externe bedrijven in om de klimaatimpact van zijn producten te berekenen.
Logitech hoopt dat andere bedrijven het initiatief zullen volgen en ook hun klimaatimpact inzichtelijk maken. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat het maken van producten op milieuvriendelijkere wijze gebeurt, aldus Logitech.
Bron: Tweakers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz22 jun. 2020 - 15:25

Waarom zou het mij uitmaken hoeveel CO2 die muis heeft gekost? Ik koop een Muis omdat ik de muis fijn vind liggen in mijn hand/de Features heeft die ik zoek. Niet dat die Muis 1+ Gram minder CO2 heeft gekost dan de concurentie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!