Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Lockdown tot zeker 2 maart: winkels, kappers en horeca blijven dicht

02-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4335 keer bekeken
  •  
winkel dicht gesloten closed 1127
De lockdown duurt in ieder geval tot 2 maart. Onder meer winkels, horeca, musea en bioscopen blijven tot die tijd dicht. Ook contactberoepen zoals kappers mogen tot 2 maart nog niet aan de slag. De lockdown was oorspronkelijk tot 9 februari afgekondigd. Haagse bronnen bevestigen dit nieuws dat door RTL Nieuws is gebracht.
Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen de verlenging dinsdagavond officieel bekendmaken. Of de avondklok na 10 februari ook van kracht blijft heeft het kabinet dinsdag nog niet besloten. Mogelijk volgt dat pas in het weekend. Voor verlenging van de avondklok is eerst instemming van de Tweede Kamer nodig.

Effect avondklok nog onderzocht

Volgens ingewijden is er dan meer tijd om te kijken wat het effect is van de avondklok, die op zaterdag 23 januari in ging. Ook is dan meer bekend over de Britse variant, die aan een gestage opmars bezig is in Nederland. Het RIVM meldt dinsdag dat mogelijk al twee derde van alle nieuwe coronabesmettingen door deze besmettelijker variant is veroorzaakt.

Afhalen 'met goede afspraken vooraf'

Volgens Haagse bronnen wil het kabinet niet-essentiële winkels, die sinds medio december dicht zijn, de mogelijkheid bieden om hun klanten vooraf bestelde spullen te laten afhalen. Bijvoorbeeld bouwmarkten en andere doe-het-zelfwinkels mogen dat al. Het staat nog niet definitief vast dat dit doorgaat.
Winkels kunnen alleen open om bestellingen op te laten halen met goede afspraken vooraf, stelt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). "Als je het doet, dan moet het op zo'n manier dat het niet weer leidt tot drukke winkelstraten waar mensen elkaar ontmoeten", zegt zij.
De lockdown zoals die nu geldt, werd op 15 december van kracht. De horeca sloot al weken eerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!