NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

LMIO waarschuwt voor malafide webshops electronikgames en loesbijdehand

30 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Cyber cybercriminaliteit hackers 930x520
Het LMIO heeft meldingen ontvangen over de websites: www.electronikgames.com en www.loesbijdehand.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide websites.

Electronikgames

Hier betreft het een website waar diverse elektronica producten te koop aangeboden wordt, voor “normale” prijzen. Wel wordt er gebruik gemaakt van de bedrijfsgegevens van een elektronica zaak, die niets te maken heeft met deze website.
De gebruiksvoorwaarden zijn vermoedelijke gekopieerd, als je namelijk op de link klikt van deze gebruiksvoorwaarden word je doorgelinkt naar een website van een andere elektronica winkel. De website doet voorkomen dat er gebruik gemaakt kan worden van diverse betaalmogelijkheden, maar als deze geselecteerd worden krijg je een foutmelding en is het enkel mogelijk om het bedrag vooraf over te maken naar een rekeningnummer in het Buitenland.

Loesbijdehand

Via de website wordt speelgoed te koop aangeboden voor niet realistische en onlogische prijzen. De pagina’s Privacy en verzenden/retourneren zijn opgebouwd middels de google translate functie.
Er zijn geen bedrijfsgegevens te achterhalen op de website en het is enkel mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de verkoper achter de website.

Maatregelen

Beide websites staan inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl . Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.
Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!