Kassa

Liter benzine en diesel naar nieuwe recordstand

08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
brandstof tankstation diesel benzine 930

De tank volgooien wordt vandaag wederom een stuk duurder door de oorlog in Oekraïne. De gemiddelde adviesprijs voor een liter Euro95 (E10) staat op 2,43 euro, meldt consumentencollectief UnitedConsumers.

Een liter diesel gaat met gemiddeld 8 cent in prijs omhoog. De gemiddelde adviesprijs komt daarmee uit op 2,15 euro per liter. De prijzen aan de pomp stegen voor het weekend ook al flink, omdat de aardolie flink duurder is geworden.

Hoogste prijs vooral langs snelweg

Pomphouders kunnen afwijken van de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen, die UnitedConsumers al meer dan twee decennia bijhoudt. De adviesprijs wordt vooral gevraagd bij stations langs de snelweg. Op andere plekken is tanken doorgaans nog wat goedkoper.

Einde stijgingen nog niet in zicht

Waarschijnlijk blijft het niet bij de nu aangekondigde prijsstijgingen, geeft marktdeskundige Paul van Selms van UnitedConsumers aan. Een liter benzine zou binnenkort zomaar meer dan 2,50 euro kunnen kosten, denkt hij.

"Mijn verwachtingen waren eerder getemperd, maar dat komt nu wel dichtbij. Het zal mij niet verwonderen als die grens deze week wordt doorbroken. Dit soort stijgingen hebben we nog nooit gezien."

Bronnen: ANP/UnitedConsumers

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz8 mrt. 2022 - 13:10

En wanneer gaat Dictator Rutte, het vast zetten van de prijzen goedkeuren?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!