Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Limburgse vuilnisman laat verstek gaan

24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sneeuw_29.jpg
Gedwongen door het winterweer haalt vuilnisophaler Van Gansewinkel, die verantwoordelijk is voor de huisafvalverwerking in een groot deel van Limburg, vrijdag geen huisvuil op in de zuidelijkste provincie. Dat maakte de vuilnisdienst vrijdag bekend.
Van Gansewinkel haalt het huisvuil in vijftien Limburgse gemeenten op. Sneeuw en gladheid maken het ophalen van het huisvuil vrijdag echter onmogelijk, aldus de woordvoerder van het bedrijf.
Onder meer de gemeente Venlo heeft de getroffen inwoners al op de hoogte gesteld. Per dag wordt de situatie opnieuw bekeken. Ook maandag en dinsdag bleven de vuilniswagens van het bedrijf al binnen.
Ook in Maastricht hoeven de inwoners vrijdag geen vuilnis aan de straat te zetten. De ophaaldienst komt niet, liet de gemeente weten. Maastricht heeft een eigen vuilophaaldienst. Bovendien heeft de gemeente alle vier de milieuparken gesloten vanwege de spekgladde hellingbanen.
Vuilophaler Van Gansewinkel rijdt wel gewoon in het nagenoeg sneeuwvrije westen van Brabant, maar op verschillende plaatsen in oost-Brabant niet. Daar wordt volgens een woordvoerder beperkt ingezameld, afhankelijk of wegen begaanbaar zijn.
Van Gansewinkel brengt nog in kaart waar in Brabant wel en niet kan worden gereden. ANP

Meer over:

afval, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!