Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Limburger heeft beste zorgidee

26-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thuiszorg_22.jpg
John Rietman uit Venray is winnaar geworden van het Beste Zorgidee 2010. Rietman (48) ontving de prijs van 10.000 euro voor zijn idee Zorg TV. Hierbij kunnen cliënten van de thuiszorg via hun televisietoestel visueel contact maken met vrijwilligers voor een sociaal praatje. Dat maakte zorgverzekeraar ONVZ dinsdag bekend.
Het Beste Zorgidee bestaat sinds 2008. Doel is het Nederlandse publiek te laten meedenken over de verbetering van de zorg. De ideeën worden zowel door een deskundige jury als door bezoekers van de speciale website beoordeeld op uitvoerbaarheid. Ruim 1400 mensen brachten hun stem uit op een van de vijf genomineerden.
Volgens de jury is het idee van Rietman vernieuwend en goed uitvoerbaar. Juryvoorzitter en topman van ONVZ Erno Kleijnenberg: ,,Het idee van Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl daardoor voorkomen wordt dat oudere en eenzame mensen in een sociaal isolement raken.'
De prijsuitreiking had dinsdag plaats in Houten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!