Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Limburg: niets mis met declaraties Verheijen

24-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_aece87.jpg
De provincie Limburg zegt dat voormalig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen geen onterechte declaraties heeft ingediend. Gedeputeerde Staten van Limburg concluderen dat na extern onderzoek naar tien omstreden declaraties waarover NRC Handelsblad eerder deze maand publiceerde.
Geen onterechte declaraties
De onderzoeker heeft de declaraties niet inhoudelijk getoetst maar alleen gekeken of de controle door de provincie heeft gewerkt. Desondanks concludeert gouverneur Theo Bovens dat er geen onterechte declaraties zijn uitbetaald. ,,Het terugbetalen van te veel ontvangen gedeclareerde bedragen is niet aan de orde'', schrijft hij aan Provinciale Staten.
Terug betalen
De VVD-politicus zelf denkt weer anders over de tien declaraties en meent dat hij drie keer onterecht heeft gedeclareerd voor een bedrag van in totaal 399,90 euro. Het gaat volgens hem om een reis met de dienstauto naar een vergadering in Amsterdam en treinreizen naar een verjaardagsborrel en een tv-uitzending over verkiezingen. Verheijen heeft beloofd die kosten terug te betalen.
Te veel gedeclareerd
NRC Handelsblad schreef eerder deze maand dat Verheijen duizenden euro's te veel had gedeclareerd. De provincie liet naar aanleiding van de publicatie onderzoeken of de controle op declaraties nog adequaat is. Het systeem werkt nog en is juist toegepast bij de tien omstreden declaraties, is de conclusie.
Extra vergadering
Provinciale Staten hebben maandagavond een extra vergadering over de declaraties van Verheijen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!